Det spirar och gror

Frösådderna men allt är inte frid och fröjd

 

Mögel i några av sådderna men Schizocodon blev det plantor av

Men du? Varför blir det på detta viset? Så frågar hon mig… Vad ska jag svara henne? Jag har ju gjort enligt boka, precis som man ska. Kan jag dra den där klyschan om att alla är inte fullkomliga, åtminstone inte alltid, tro… Nähä, hon köper inte det. Gör-om-gör-rätt blir svaret! Jaja men det får bli ett annat år säger jag. Men har du inte sparat några frön alls? Slokörat står jag där – näe jag sådde allt av allt. Skyll sig själv! Då blir det till att vänta.

 

 

Roscoea scilloides
Bergsingefära en perenn för lundmiljö

Men här då – titta så fint det gror… Bah… De där gror ju som ogräs när man gör som du gjort. Jamen tänk om jag inte vetat det då? Du… ..vill man så så tar man reda på hur det ska göras.. Jaha, jamen tack för uppmuntran då…

Blir faktiskt trött på henne! Jag vill fröjdas och känna mig som en grön liten minigudinna. Njuta av sådderna som gror, det som blir bra. Resten får jag lära av och glömma bort. Så det så!

Kallbänk

Det spirar och gror, mest bland det som återkommer från förra säsongen ännu. Men också en del nytt. Sen de första groddarna förundrat iakttogs för några veckor sen har det nu blivit mer otålig väntan… ..kom igen nu då! Opp, opp ur krukor små!

Vill du läsa mer och bättre förstå varför somligt går bra och somligt går sämre så har jag samlat länkar för frösåddshjälp till höger under rubriken ’Tips och fakta’. Jag letar i första hand i ett dokument från trädgårdsamatörerna.

/Carina0 thoughts on “Det spirar och gror”

 • Känner igen det där med att ”så alla fröer på en gång” … och så gror det inte och man skulle behöva prova med en ny sådd men … hm.

  Härligt att vakna till dina spirande bilder. Här vaknade jag till en orange morgon med 1 minusgrad (den första på länge). Din nedersta bild tycker jag mycket om. Den fick mig att få en spirande känsla inombords.

  Ha en fin dag!
  Kram Anita

  • Låter mysig din morgon. Det orange tolkar jag som en fiin soluppgång. Det var längesen jag såg en sån 🙂

   Kul – egentligen är det bara några få groddar i en kruka… men jag blir glad av dem.

   Kram, Carina

 • Ja, tänk vad några groddar i en kruka gör en glad … och förväntansfull!! (sen att det återstår många hinder på vägen som att komma ihåg att vattna, plantera om i tid …. det tar vi och glömmer bort just nu 🙂 )
  Lycka till!
  /PysselMoster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.