Det bästa med november

Det bästa med november

 

Det bästa med november är alla möjliga möjligheter. November har varit varm och skön. Jag har tvättat utemöbler och njutit av gråvädret. Njuter även av känslan att kunna ta ut rena möbler till våren. November är lugn och ro, en chans att landa, komma ikapp eller vad jag nu har behov av. Jag har fotokurser och bilder i massor att gå igenom… ..när jag får lust.

20110910_0112_oxel

Rödaste röda oxelbären från en septemberpromenad i Sigtuna -11 hade passat bra här och nu

 

November är den sköna väntan på december och ljusen i advent. Broderiet med tomtar jag ritat till mamma får lystna blickar men där har jag inte landat. Advent är så smått förberett och känslan är lugn. Tror det är allt utomhusvarande som gör det. Planterade några fådda blommor häromda’n – tänk i november. Och packade in 13! stora dahliaknölar jag fick av min sjukgymnast – jag som bara behövde en liten en.

20141118_0006_taggig

Tistlar i förfall som behöver umgås med lite väder för att få sin silvriga patina

 

Lite otåligt börjar jag kika runt efter uppdaterade frö- och växtlistor från mina favoriter. Än har jag inte riktigt hunnit glömma sommarens jobb med frösådder som inte hanns med. Löftet att nästa år inte så skvalpar runt i tankarna. Fast igår hittade jag en uppdaterad lista hos Trädgårdsamatörerna och kanske skulle jag så några få sorter, bara några arter.. Jag städade ju ur kallbänken och fick ju faktiskt ner alla krukorna där. Till våren ska jag ju plantera ut ännu mera. Så kan man tänka… En möjlighet!

 

Samspel av oanat slag20110910_0085_samspel

 

20110910_0103_taggig   20110910_0116_oxel

 

November är också vackra fröställningar och mjuka färger. I år har de blandats med höstens röda och gyllene men snart är ordningen återställd och de sista lönnbladen ligger på marken.

 

Det bästa med november är alla möjliga möjligheter!

 

Fler tolkningar av ’det bästa med november’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss, klicka på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt skön hösthelg!  /Carina

blommig fredag

 38 thoughts on “Det bästa med november”

 • Det är ju bara helt fantastisk. Dina ord är så lika mina ord. Visst är det väl skönt med lugnet i november. Jag njuter av dina bilder och fram för allt älskar jag tistlarna i förfall. Underbara färger och en underbar mjukhet i bilden … trots tistlarnas taggar.

  Önskar dig en skön novemberhelg!

  Kram Anita

  • Tänkte också på det 🙂 Jag har alltid gillat november och sådana här år är en extra bonus. Fantastiskt skönt ute.

   Kram, Carina

 • Så vakre bilder! Ja, vi er både like og ulike 🙂 Jeg ser få muligheter i november, men det er jo en fin måned når høsten er så mild som i år. Vi får glede oss til det blir vår og vi kan så frø igjen 🙂

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem, Marit

 • Att i lugn och ro få planera för nästa säsong är härligt! Jag behöver nog januari till det också. Jag ska ju äntligen få möjlighet att förgro (en massa) frön i vår.
  En skön helg önskar Eva Linnea

 • Ja, men visst är det så: November är alla möjligheters tid! Själv tror jag just för ögonblicket att jag kan gymma till mig en kropp som håller ännu en trädgårdsäsongs vedermödor.

  Ha det gott /Anja

  • Det är en sak som är sann – det vet jag. Men har inte riktigt tagit tag i det ändå… 🙁 Tack detsamma! Carina

 • Det låter så bra och jag känner igen mig själv. Visst har jag varit inne på sta och kikat lite jag också, mycket fint och som du säger allt är möjligt nu 😉
  Skön helg på dig!/Ulrika

  • Tack Helena! Verkar som min hjärna i det stora hela är programmerad på möjligheter skulle behöva balansera ibland 🙂

   Kram

 • Så fint skrivet, möjligheterna ligger verkligen öppna denna månad när det finns tid för funderingar om stort som smått. Jag har inte ens kikat på frölistan hos sta, ska inte trilla dit nästa vår, det har jag lovat mig själv. Får väl se hur det går… 😉
  Önskar dig en bra helg!
  Kram Kristina

  • Tack! Sant – den som lever får se. Men jag har begränsat möjligheterna genom att inte förnya medlemskapet i SRGC i vart fall…

   Kram, Carina

 • Mogna tankar om trädgårdens betydelse för oss. Själv gräver jag mig till nya möjligheter (så bl a Lime Lemon kunde landa) och vilar ifrån tipp-topp-stressen samtidigt.
  Tack för dessa fina bilder och tankar, jag höll mig kvar länge.

  • Låter väldigt bra att vila från stress. Grävning är avstressande, åtminstone för mig. Tack kul att du gillar bilderna.

   Kram

 • Vilken snäll sjukgymnast! Hur packar du in dem? Är nyfiken eftersom jag inte är så nöjd med mina övervintringsförsök.

  Jag skrattar åt dina tankar om att inte så. Jag har liknande … vi får väl se hur det går och om jag lyckas med att endast så det som jag har tänkt mig 😀

  Solsken
  //Linda

  • Knölarna rensar jag ur när jorden torkat. Kontrollerar så det inte är något ruttet eller mögligt utan att allt ser fräscht ut. Sen sveper jag lite tidningspapper runt varje och lägger de i en back. Förra året tog jag en brödback i papper från affär’n. Sen ställer jag dem i matkällaren, svalt och torrt. Kontrollerar framåt jul verkar dem väldigt torra kan man tydligen spraya lite försiktigt på dem.

   Ja… vi får väl se vad Konnässörsklubben kommer med i sin lista.. De är liiite för duktiga på marknadsföring 🙂

   Kram

 • Den näst sista bilden är galet vacker.. Jag blir ju lite nyfiken på vad det är!?
  November är en liten lugnare månad än de andra. Den känns kanske lite kravlös på nåt sätt. Jag gör bara det jag vill 🙂

  Ha en skön söndag!

  Kram

  • Tackar, tackar! Ja den är fotan i nån liten miniträdgård i Sigtuna. Tror det var den gamla kyrkträdgården eller något liknande. Därför gissar jag att det helt enkelt är en kardborre en sån man kardade ullen med för länge sen. Men jag har ingen aning 🙂

   Kram

 • Hej igen,
  Till skuggliljan: så här står det på etiketten :Tricyrtis ’Dark Form’, 55 cm, blommar aug-sept. Jag hade två bestånd, den som trivdes var högre än 55 cm. Frisk hos mig. Sprider sig men lätt att gräva upp då rötterna är ytliga som hos astilbe.
  Stor lycka till och ha en bra vecka.
  Marta

 • Så härligt fin tolkning och vilka bilder, Skriver bilder för jag har alldeles nyss fått lära mig att det är en stor skillnad på bilder och foton.
  Ha det gott
  Birgitta

  • Tack!! Oj, det hade jag ingen aning om… Däremot är min mentor noga med att vi ska ta ansvar för att vi skapar bilder. Han ogillar uttrycket ’ta’ bilder 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.