Cirsium rivulare 'Atropurpureum' - bäcktistel

Äntligen förstår jag varför

Äntligen…

Nu är felet hittat och åtgärdat. Men innan dess blev jag hjärtligt trött på bloggers supportforum som bara letade skäl för att slippa ta i problemet… Det blev istället leverantören av min nätsäkerhetsmjukvara – ESET – som hjälpte mig. Blogger.com anses av google – skrattretande i sig – som osäkert kontent så till den grad att google blockerar cookies från blogger. Då kan jag inte kommentera eller för den delen enabla cookies i en enskild dialog. Man måste in på en lägre nivå och tillåta. Det kändes gott och skönt skadeglatt att posta det i bloggers forum. Om jag ska vara krass så borde det legat i deras intresse att hjälpa till. Det är definitivt inte ett problem i grunden för mitt säkerhetsprogram att lösa. Det blir extra pikant om man betänker att blogger ligger under google….

Men jag ser också att alla?? bloggar på blogger/blogspot ligger kvar med http istället för https. Det borde ni begära att blogger hjälper er med. Jag undviker gärna sajter där jag får meddelande om ’unsecure content’ som jag får hos många av er. Men det som ni kommer märka är antagligen fallande besöksstatistik. Goggle prioriterar konsekvent https över http sidor.

Punkt för det där… Nu ska jag bara hitta tid att besöka och kommentera 🙂

Och kanske några bilder…

Äntligen - Variegerad kastanj, Castanea sativa 'Variegata'

Cirsium rivulare 'Atropurpureum'

Min variegerade kastanj har kommit ut och i jord – den ser ut att må bra trots värme och torkan som varit/är. Och äntligen har jag fått en bäcktistel  – tack till Birgitta med Glädjekällans trädgård. Nu ska jag ta itu med något mer produktivt – rensa ogräs och täcka kållandet… Lite sent men har inte haft någon tid.

Ha det gott!

 

 

14 Kommentarer

 1. Lisbeth den 14 juni, 2018 kl 18:16

  Hej Carina
  Jeg er ikke så god til at forstå svensk, så jeg er ikke helt klar over problemet.
  Hilsen Lisbeth

  • Carina den 14 juni, 2018 kl 19:48

   Det gör inget. Men jag har löst problemet så nu kan jag kommentera hos er igen 🙂

   Ha det gott! Carina

 2. Marit den 14 juni, 2018 kl 18:24

  Jeg er så enig med deg, for på deres forum er det ikke mye hjelp å få. Been there, done that… Det er så merkelig, for jeg har tidligere satt bloggen på https i innstillinger, men google tar og overstyrer det innimellom, og jeg glemmer å se etter. Nå har jeg satt den på det igjen, og det gjenstår å se hvor lenge det blir sånn…

  Den du kaller backtistel ligner veldig på det ugresset jeg luker bort her. Hva er forskjell på de to? Min heter Åkertistel og er et fryktelig ugress.

  Klem, Marit

  • Carina den 14 juni, 2018 kl 19:47

   Åkertisteln liknar men den skickar rotskott. Den här är en mörkare rödviolett och skickar inga rotskott 🙂 Det är en växt som ofta nämns i Sverige och den har väldigt fin färg. Fast min står för skuggigt för att lyfta färgen. Åkertisteln håller jag på och drar upp skotten av så fort jag ser.

   När jag såg svaren på blogger var jag glad att jag valde wordpress 🙂

   Kram, Carina

 3. Lisbeths Haveblog den 14 juni, 2018 kl 21:54

  Du har ret. Jeg bruger ikke blogger, men jeg vil kontakte min udbyder og påtale den manglende sikkerhed. Tak for tip.
  Flot kastanje. Og i det hele taget flotte fotos.
  Kh Lisbeth

  • Carina den 16 juni, 2018 kl 19:16

   Tack Lisbeth! Kastanjen är jättevacker men idag såg jag att den har haft lite vattenbrist… Hoppas vi får mycket regn i morron 🙂

   Ha det gott! Carina

 4. Anja den 15 juni, 2018 kl 05:08

  Hej du duktiga ”förståsigpå-datorprpblem”!
  Besöksantalet har halverats hos mig på sistone. Har faktiskt funderat en del på hur det kommer sig.

  Kanske har det med din förklaring att göra? Jag har ingen som helst kunskap om sådana saker som du beskriver, men jag förstår att lita på sådana som du, som kan, och jag ska se om jag kan åtgärda problemet genom att byta ”bloggleverentör”

  Din variegerade kastanj ser riktigt läcker ut!

  Ha en fin helg!
  /Anja

  • Carina den 16 juni, 2018 kl 19:18

   Hej Anja och tack 😉

   Det kan bero på det… Men sen har kanske det ljuvliga vädret bidragit 🙂 Spännande att du funderar på att byta bloggleverantör. Du kan säkert exportera och få med allt innehåll som du har på bloggen idag. Kastanjen är helt underbar 🙂

   Tack detsamma! Carina

 5. Linda den 15 juni, 2018 kl 06:16

  Tänk att tistlar kan vara så fina när de väl börjar blomma.

  Så trist att din crookneck inte ville gro. Jag är mest arg på mig själv när det gäller squash. Jag hade en jättefint planta Costata Romanesco som precis hade börjat ge frukt. Jag har längtat mig tokig efter frukt från den squashen. Den stod i en stor kruka i växthuset och var så fin. Och vad gör jag? Jo, jag tänker ”hm … det vore nog bättre om den fick bo i stora landet”. Som sagt stor planta i stor ohanterlig kruka. Självklart gick den av allra längst ner. Så nu har jag ingen planta. Men jag hade ett frö kvar och det var jag snabb med att så. Hoppas hoppas att just det fröet tar sig. Varför fortsätter man (läs: jag) att göra saker som jag vet kommer att gå åt pipsvängen … De gula squasherna skars i små bitar och hamnade i en stor gryta chili con carne som blev fantastiskt god 😀

  Ha en fin dag!
  Solsken
  Linda

  • Carina den 16 juni, 2018 kl 19:21

   Visst är det konstigt. Tistlar är hatade men somliga är älskade men allas blommor är läckra 🙂

   Den där squashen får jag kolla upp. Har aldrig hört om men kul att pröva nytt. Jag ska så om en böna men struntar nog i crookneck i år. Men det där beteendet känner jag igen. Jag gjorde det med dahlior idag fastän jag vet de är sköra. Men jag ska ju bara…. Fast bara går alltid överstyr. Fast nästa gång, nästa gång då kanske det går bra – not!!

   Kram, Carina

 6. Marika den 15 juni, 2018 kl 08:57

  Hej Carina!
  Skönt att det löste sig, kollade i mina inställningar och nu har jag klickat i för https hoppas det funkar.
  Riktigt vacker tistel.
  Ha en skön helg /Marika

  • Carina den 16 juni, 2018 kl 19:22

   Hej Marika!

   Ja det var riktigt deprimerande att inte kunna lösa… Kände mig rätt nöjd när jag kom på att testa med en annan webbläsare och sen ett vettigt svar från ESET. Tisteln är väldigt fin men ska få en ljusare placering så färgen får mer kraft att lysa.

   Tack detsamma! Carina

 7. Luna Ek den 15 juni, 2018 kl 20:04

  Hej Carina!
  Tack för ditt tips. Nu har vår provider Rivercode AB i Borås installerat ett SSL-certifikat på min blogg. ”Säker# http://www.lunasblogg.net. Därmed är felmeddelandet ”Suspekt innehåll” eliminerat.

  • Carina den 16 juni, 2018 kl 19:23

   Hej!

   Härligt! Då kan jag läsa oavsett vilken dator jag brukar 🙂

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.