4 nyanser av grönt

4 nyanser av grönt
Page in english>

Nu blev det svårt, igen

Fortfarande är det nog mest naturen jag älskar sådär på riktigt, riktigt. Hennes sinnrikhet, lekfullhet, variationen, utvecklingen. Om inte hon fanns så fanns inte det jag har i trädgården! Punkt *ler*

Men varför inte börja där jag slutade senast? Jag citerar mig själv från förra veckans blommiga fredag.Och jag dyker i naturens sköna, gröna nyanser. 4 nyanser av grönt men fler bilder än så. Tänker vinter, vår, sommar- och höstgrönt. Eller varför inte gräsgrönt, blomgrönt, illgrönt, rödgrönt, salladsgrönt som är rött, silvergrönt, ljusgrönt… Är det någon annan färg som har så många nyanser, mättnader, namn  och blandningar med andra kulörer än grönt? Varsågod – 4 nyanser av grönt – från en matematiskt imbecill.

Ursäkta bildhoppet i början men jag hinner inte lägga mer tid nu… Ska sätta mig och köra till Dalslands vintergröna granskogar
Rhododendron rufum
Cercidiphyllum japonicum x magnificum
Uvularia grandiflora 20130531_0083_Sallad
Tulipa praestans 'Bloemenlust'
Halesia monticola v. vestita
Convallaria majalis albostriata
Alchemilla erythropoda

Anemone nemorosa'Virescens'

Helleborus argutifolius 'Silver Lace'
Bupleurum longifolium
Carex 'The Beatles'
Buxus 'Wrams Gunnarstorp'
Viburnum-furcatum
Hosta 'Sagae'
Hosta 'Nakaimo'
Imperata cylindrica 'Red Baron'
Eryngium giganteum
Caulophyllum thalictroides
Epimedium x versicolor

Hemsedal,vall Aconitum lycoctonum, Hemsedal pionbladAdonis amurensis 'Pleniflora'

Under gullregnet...

 

Till slut så ska alla samsas året runt gör att ge mig en lugn och skön miljö som här.
Fler tolkningar av ’4 nyanser av grönt’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss, klicka på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt härlig helg!  /Carina

blommig fredag31 thoughts on “4 nyanser av grönt”

  • Mmm.. det är skönt att krypa ner där under gullregnet när det är som varmast på sommaren. Grusgården är så där lagom skuggig och luftig.

   En skön helg till dig också! Carina

  • Tack Marika! Det är fantastiskt härligt att ha en lite svalare, halvskuggig hörna att gå till när sommarsolen är som mest gassig. Tack detsamma! Carina

 • Jag förstår inte vad du ber om ursäkt för. Du visar ju hur mycket fina gröna bilder som helst. Utan det gröna som binder ihop, skulle det nog bli grilligt.
  Då man åker bil utefter vägarna, tänker jag ofta på hur mycket olika gröna färger det finns på träden. Inte så här års förstås. / Britt

  • Tack Britt! Var nog mest jag som var väldans irriterad över att inte hitta ’felet’, kanske ser jag hoppet mest själv?? Håller med dig om att alla de gröna nyanserna binder ihop och förskönar de andra.

 • Japp! Då är det bevisat! Det finns hur många nyanser av grönt som helst. En väldigt njutbar bukett i grönska. Men vet du vilken bild som fick mitt hjärta att klappa lite extra … den från Hemsedal! Skulle kunna tänka mig den på väggen.

  Kör nu försiktigt till Dalslands vintergröna granskogar. Och ha en fin helg!

  Kram Anita

  • Roligt att du gillade just den! Hoppades få se vår egna skandinaviska stormhatt när vi var där. Det fick jag som du ser. Massor av olika nyanser.. Det blir en helt annan känsla att se den växa hemma sen, har ett exemplar som Göteborgs botaniska sått från norska frön. Såg pyrola, linnéa, orkidéer, purpurgentia och en massa annat härligt också. Ska försöka göra ett inlägg med dem en dag.

   Tack detsamma! Kram, Carina

  • Tur det för grönt är skönt. Tydligen är vi längs västkusten väldigt nära en meteorologisk vår 🙂

   En skön helg till dig också! Carina

 • Ja, vad vore vi, såväl i det lilla som stora vara utan det gröna. Så många nyanser det gröna bjuder, men också så många möten med annat. Känns något rörigt och stressigt kan det ofta behövas mera… grönt. Underbara bilder du bjuder, tackar för det!
  Ha det gott därute i granskogen!
  kram
  Katarina

  • Tack Katarina! Jag hamnade direktHs i målarverkstan bland linolja och balsamterpentin några timmar igår kväll. Blev en liten nostalgitripp färgblandningstiderna fast jag fick inte fria händer…

   Att det gröna lugnar har jag testat. Fick rådet av en mentor för länge sen att gå i skogen minst en timma om dagen. Då lär hjärnan utsöndra hormoner som vi mår bra av 🙂

   Kram, Carina

 • Underbara gröna nyanser och snyggt fotat. Det där med att bilderna inte lägger sig som man vill kan man ju bli galen på. Nån gång har jag suttit i två timmar med att få det rätt och det är ju verkligen ortkastad tid.
  Tack för jordärtskockstipset. Ska testas redan i veckan.
  Hoppas resan gick bra.
  Anette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.