3 trädgårdsbesök och inte en enda bild

Trädgårdsbesök och nya möten

 

Så… sommaren har gett 3 trädgårdsbesök och jag har inte tagit en endaste bild. Hoppas ägarna inte tog illa upp… ..jag har svårt att dela fokus mellan samtalet och fotandet. För mig vinner samtalet varje gång. Fotar gör jag helst ensam försjunken i bara mig. Istället blev det långa samtal och långt ifrån bara om trädgård. Faktum är att de andra delarna gav åtminstone mig ännu mera. Ibland låter jag medvetet bli att fota, jag vill tvinga hjärnan att lagra mina minnen.

I juni besökte jag Marit som är lika samlargalen som jag och vi blev tyvärr tvungna att avsluta för att jag lovat vara tillbaka i Oslo med en lägenhetsnyckel till klockan 17. I augusti på väg till Öland besökte jag Anette, jag hade länge velat se hennes växthus och miljön runt. Allra mest nyfiken var jag på det man kan kalla den praktiska hörnan med kompost och annat. På Öland besökte jag Annas fantastiska miljö och det blev mer växthusprat. Dessutom fick jag ett kalasbra restaurangtips.

Nu kommer jag ha minnen i form av vitvariegerad fläder som är ovanlig i Sverige. En vacker liten begonia som står inne och mår gott. Och fantastiskt vackra uppstammade rosmarinviden, Salix eleagnos ’Angustifolia’ vars sticklingar ser ut att ta sig.

Malus toringoMalus toringo ’Sargentii fk Eskilstuna’ och de små äpplena börjar färgas i rött, det går fort och jag funderar på hur jag kan bevara den vackra färgen. Spraylack var ett tips jag fick…

 

Från mitten av juli tills nu…

Trots att sommaren var oplanerad och planlös lyckades jag fylla varenda helg med saker jag ville göra och med kort varsel. Precis så vill jag ha det – möjlighet att välja i stunden. Senast blev det en hastig restresa till Grekland och faktum är att den efter 2 dagar med hällregn och jobb här hemma redan känns surrealistisk.

Den obligatorisk fotorundan gick jag i söndags när jag kommit hem.

Sensommarblomning - phlox, rudbeckia, gräs och agastecheSensommarblomning med Phlox, Rudbeckia, gräs och Agastache har kommit att gilla de gula tonerna tillsammans med de blåvioletta

Förutom minnen…

Nej jag kom inte tomhänt hem från Öland och Blekinge. Men mer om det och allt som faktiskt blommar just nu en annan dag 😉

Tills dess, ha det gott!

10 Kommentarer

 1. martaronyai den 9 september, 2017 kl 13:10

  Anette och Anna har jag också träffat, Anette inte på hemmaplan, men i alla fall. Inspirerande trädgårdskompisar kan man inte få för många av.
  Apropå rosmarinvide, jag klippte tillbaka min buske, som började bli för yvig, så dumt att jag inte tog sticklingar.
  Just nu regnar det i alla fall inte här, efter veckans typ 65-70 mm, så jag ska också försöka fota lite.
  Kram
  Marta

  • Carina den 9 september, 2017 kl 18:01

   Visst är det härligt 🙂 Hade tänkt fråga dig om sticklingar… Håller tummarna för att jag klarar mig med de jag har. Veckan har varit väldigt regnrik för att uttrycka det milt…

   Kram, Carina

 2. Marit Sønstebø den 9 september, 2017 kl 18:28

  Ja, vi får håpe du kan få tatt noen bilder en annen gang du kommer 😉

  Det høres ut som du har hatt en innholdsrik sommer 🙂
  Håper det blir fint vær fremover så vi kan få nyte sensommeren med restene av blomstringen.

  Klem, Marit

  • Carina den 9 september, 2017 kl 21:02

   Bilder är nog bra men samtalen är ännu bättre 🙂 Hoppas också på lite mer sol så fler tomater hinner mogna och jag ev kan få till några fler projekt. Men just nu är jag inte så trädgårdssugen. Sommaren blev väldigt varierad och bra.

   Kram, Carina

 3. Inger den 9 september, 2017 kl 20:45

  Helt klart går man miste om något när man fotar, känner mig ibland ambivalent inför detta. Att träffa trädgårdsmänniskorna är ofta det som ger mest.
  Kram

 4. Carina den 9 september, 2017 kl 21:03

  Visst är samtalen mer stimulerande… 🙂 Jag har lättare att se bilderna när jag är själv och går och funderar.

  Kram, Carina

 5. Gunilla Teckenberg den 10 september, 2017 kl 06:06

  Du har hunnit med mycket under en sommar! Det är nog ett speciellt möte tror jag att få träffa bloggvänner i verkligheten. Känns som om man känner varandra men ändå inte eftersom man aldrig träffats.

  Kram!

  • Carina den 10 september, 2017 kl 10:53

   Absolut är det speciella möten 🙂 Och ibland är det kanske lättare att använda tangentbord eller penna för att formulera sig… ..så’n kan jag va. Men det var härliga och flödande samtal 🙂

   Kram, Carina

 6. Rost och rädisor den 13 september, 2017 kl 17:09

  Visst är mötet det viktigaste. Jag fotar generellt inte heller när jag träffar trädgårdsvänner. Roligt att du tittade förbi.
  Kram
  /Anette

  • Carina den 13 september, 2017 kl 20:44

   Skönt att höra 🙂 Det var väldigt kul att få komma förbi.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.