Vårtecken nr 3

Vårkänsla på riktigt

I söndags var jag i Skåne och frampå eftermiddagen kom våren och sa hej!!! på riktigt.

Visst – jag hade hört att den meteorologiska våren kommit… ..men jag upplever hellre än lyssnar på ’rykten’. I tisdags tog jag kameran igen och kände krokusfrossa och irisdille. Inte så mycket nytt men fler, mer och längre. De sträcker på sig fort, fort, det börjar kännas som om den riktiga våren är här. MEN jag har inte rört täckningen över de nysatta rosorna och pionerna. Förmaningarna om vår som kommer av sig och kung Bore som kommer tillbaka fladdrar som fjärilar i huv’et. Men njuta av det som finns och syns – det gör jag. Lite glad är detektiven i mig… ..hon har hittat namn på krokusar som jag trodde var borta. Namnen ser du om du håller muspekaren över bilden eller klickar och tittar igenom galleriet.

 Iris som ’Katherine Hodgkin’ och ’Sheila Ann Germany’ odlar jag i torvpartiet. De vill inte torka ut. Alla andra våririsar sätter jag i ett riktigt sommartorrt läge där de kan få en sk bakning. Här har det blivit inne vid husfoten tillsammans med små botaniska tulpaner och annat känsligt.

Ser fram emot att snart kunna göra en julroskavalkad. Nunneörterna sticker upp sina stjälkar. Perennerna börjar nosa i jordytan… Finns så mycket att se fram emot!

Hur våren ter sig på andra håll i Sverige ser du här

 

/Carina

12 Kommentarer

 1. Britt den 1 mars, 2014 kl 09:23

  SÅ många vårblommor du hittat. Så glad man blir.
  Burkbrödet är helt vanlig bröddeg och vanliga matjesillsburkar (smörjes väl).

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 09:31

   Tack, det såg himla kul ut! Ser ut som en lagom storlek.

   Vårlökar har alltid varit min grej. Kan liksom inte låta bli att sätta fler och fler. Så här års är de en fröjd jag vilar ögonen på.

 2. Anita den 1 mars, 2014 kl 12:38

  Men … har du så mycket i rabatterna redan! De få krokusar som kom upp hos mig åt kaninerna upp. Nu har jag hittat ett av ”ingångshålen” till vår trädgård och försökt att täppa igen det i ett desperat försök att åtminstone få några vårblommor. ’Herald’ tycker jag är en snygg herre och ’Ard Schenk’ låter bekant … var inte det en holländsk skridskoåkare? Men favoriten blev den vackra ’Sheila Ann Germany’. Vilken förtjusande dam.

  Kram Anita

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 16:36

   Ja… ..jag har alltid gillat vårlökar och är glad att jag gick med i Botaniskas vänner för många år sedan. Köper lök i stort sett varje år. Förvånad att inte mer är ätet än det är. Ser både älg och rådjursspår, haren finns i närheten också. Sheila – hon är snygg och det här andra försöket har lyckats bra. Visst var ’Ard Schenk’ en skridskoåkare och krokusen är uppkallad efter honom.

   Hoppas du hittat hålet så du får behålla blomningen… ..och kan sätta fler. Hade inte du en del Hostor? Lökar är bra kompisar till dem tycker jag 🙂

   Kram, Carina

   • Anita den 1 mars, 2014 kl 18:29

    Jodå, jag har en hel del hostor, dom har blivit lite av favoriter. Och du satte fart på tankeverksamheten. Helt plötsligt kom jag på flera lökkombinationer jag kan ha med mina hostor. Kul 🙂

    Kram Anita

    • Carina den 1 mars, 2014 kl 22:39

     Det är det som är så fantastiskt bra med bloggande 🙂

     Kram, Carina

 3. Lotta Leman den 1 mars, 2014 kl 16:36

  Härligt med vårblommor, när jag bodde i huset satte jag också väldigt mycket vårblommlökar för jag ville ha många att glädja mig åt. Sällan blir man så glad som när första knopparna sticker upp och det luktar blött gräs och jord i solskenet. Älskar känslan som blir i påsktider.
  Herald, en väldigt fin sort förresten, gillar verkligen!

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 16:44

   Roligt! Jag har varit lite kluven till de där med väldigt stora kontraster… och föredragit de som är mildare, blekare, ljusare… Men har börjat gilla de på senare tid.

 4. Myrhammar den 2 mars, 2014 kl 16:07

  Underbara bilder av vårblommor! 🙂

  • Carina den 2 mars, 2014 kl 16:13

   Tack! Roligt att du hittade hit och tog dig tid att kommentera.

 5. Katarina /En Grön Sida den 10 mars, 2014 kl 17:50

  Åh, vilka bilder! Så mycket vackert du har! Saknar mina ‘Katherine Hodgkin’, som jag satte för några år sedan, men som rätt snart slutade komma upp. Kanske för torrt läge, kan ha varit det. Jaja, man kan ju inte lyckas med allt, ha ha! =oP
  kram
  /Katarina

  • Carina den 10 mars, 2014 kl 18:19

   Tack ska du ha! Ja det kanske är så – man måste förlora en del för att uppskatta det som blir kvar. Trodde att den stora massan jag haft hade torkat bort sommaren som gick. De kommer men har inte gillat läget 🙂

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.