Blommig fredag; min hemlighet!

Mina hemligheter på pränt

 Hmm… ..ska jag avslöja mina hemligheter bara så här rätt upp och ner? Har jag några hemligheter… ..kommer inte direkt på några. Som jag vill avslöja då alltså. 

Att jag knappt kan ett enda växtnamn på svenska – är det en hemlighet? Näe – det har ni nog redan märkt… Ingen snobbism! det bara ÄR.

En hemlighet kan jag avslöja för er. Projekten jag hade tänkt göra här på tomten som jag la i malpåse när jag bestämde mig för att huset ska säljas… ..på sikt. Ni vet lite som när man är på middag och värden och värdinnan berättar om allt som inte blev som det skulle med maten, eller för den delen kakan… Som om jag skulle förstå att det inte blev rätt.. Lite så kan man se det här!

Skulle jag bo kvar så hade jag

 • kört hit gödsel och fyllt på rabatterna
 • byggt avgränsningen mellan halvmånen och gräsmattan som Clematisen skulle klättra på
 • byggt hängmatteställningen i gula hörnan
 • gjort om hela sluttningen; den är ju 10 år nu och alla gammaldags gulaplommon skulle tas bort. Marktäckningen och bäddarna skulle göras om…
Gula hörnan har också plintar som skulle hålla nån form av tak över och med hållare för hängmattan...

Gula hörnan har också plintar som skulle hålla nån form av tak över och med hållare för hängmattan…

En liten del av lunden eller sluttningen... ..som tar en ganska stor del av tomten

En del av lunden eller sluttningen… ..en ganska stor del av tomten

Det och lite till skulle jag kunna  berätta för en ny ägare. Men bara om de frågar. Nu är det min hemlighet!

Fler tolkningar av ’min hemlighet’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss.

Önskar dig en riktigt skön helg!  Carina

28 Kommentarer

 1. Merja den 28 februari, 2014 kl 19:26

  Tänk så många bra ideér den nya ägaren kan gå miste om!
  Ha en fin helg!

  • Carina den 28 februari, 2014 kl 21:09

   Ja det har du rätt i.. Men jag lovar berätta om de är intresserade 😉

 2. Anneli - A'la Foto den 28 februari, 2014 kl 20:35

  Ja hemligheter som är hemligheter vill man ju inte gärna avslöja men när de nått utgångsdatum är det helt okej!

  • Carina den 28 februari, 2014 kl 21:12

   Sant! Och vi får se vad som händer..

 3. Inger den 28 februari, 2014 kl 22:48

  Trist att flytta från sin trädgård, eller?
  Ha det bra!

  • Carina den 28 februari, 2014 kl 22:52

   Ja om jag inte hade valt själv. Trist skulle kunna vara att inte veta var jag ska gräva sen 🙂

   Tack detsamma!

 4. Meta den 28 februari, 2014 kl 23:07

  Ibland är det som ordspråket säger tiga är guld. Best att bevara en del hemligheter
  Ha en fin helg
  kram Meta

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 09:32

   Sant! Min mamma brukar ett annat ordspråk också; min mun så får du socker. Kanske inte så bra kring just hemligheter men jag tänker på det allt som oftast och förblir tyyyyst 🙂

   Kram, Carina

 5. Anette, Mitt hörn av världen den 1 mars, 2014 kl 08:36

  Åh, det där är ett svårt dilemma……får väl hoppas att den nya ägaren uppskattar trädgården, även om du inte delar med dig av din hemlighet. Jag brukar tänka på den dagen man ska sälja. Huset i sig har jag inga bekymmer att lämna men trädgården……Ha det så gott. /Anette

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 08:58

   Konstigt nog känner jag mig ’färdig’ med trädgården här, trots att den har delar som jag verkligen uppskattar. Norrläget och sluttningen – möjligheterna det ger. Det jag kan fundera över är om jag vill lämna närheten till bra nattförbindelser med stan…

   Tack detsamma! Carina

 6. Anita den 1 mars, 2014 kl 09:31

  På sätt och vis är det kanske bra att man har ett tag på sig att ”vänja sig av” med sin trädgård, att känna sig färdig med den för att kunna gå vidare till en ny. Det är lite som när man är på semester på en fantastisk plats. Första dagarna njuter man och vill liksom inte att det ska ta slut. Dagen innan man ska resa hem känns det vemodigt att lämna men så fort hemresedagen inträffar är man på något sätt klar och redo för att åka hem. Kanske en dålig liknelse men du förstår kanske hur jag tänker.

  Vore jag ny ägare av ett hus skulle jag fråga ut de tidigare ägarna. Så om det var jag som köpte ditt hus skulle jag vilja veta dina hemligheter. Fast det gör jag ju redan, i varje fall några, dom har du ju skrivit här 😉

  Ha en skön lördag!

  Kram Anita

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 09:37

   Jo jag känner igen det. Och så fort jag vänt näsan hemåt har jag väldigt svårt att göra avstickare. Du vet – vi kan ta den här omvägen… Jag är BARA rastlös då.

   Skulle man fråga så delar jag gärna med mig. Å andra sidan så är jag helt bekväm med att en ny ägare gör om tutti och gör trädgården till sin. Det känns väldigt bra. Jag är så tankemässigt fokuserad på vad jag vill ha sen… Och växterna har jag ju delat och flyttat.

   Ska till Göteborgs botaniska en stund… lyssna på en fotograf och se på orkidéerna. Nyfiken på lökträdgården också 🙂

   En skön lördag till dig också! Kram, Carina

 7. Katarina /En Grön Sida den 1 mars, 2014 kl 10:25

  Dina hemligheter kan vara värdefulla för den nya ägaren. Eller inte. Mina grannar har likadan tomt som jag, de har minimalism, stensatt det mesta och en extremt välskött gräsmatta. Så kan det vara. Så kan det bli även här vid en eventuell flytt. Vi människor är så olika, vilket är lätt att gilla/bejaka i teorin, i praktiken kan det vara svårare. Speciellt vad gäller något som vi älskar och engagerat oss i.
  kram
  /Katarina

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 16:27

   Det ska faktiskt bli spännande! Känns inte som jag kommer bry mig, som jag är färdig. Men jag har ju ingen aning. En kompis som sålde sitt hus blev väldans putt över att de nya ägarna valde bort hennes klätterros mm..

   Kram

 8. Annika den 1 mars, 2014 kl 10:28

  Om nya ägare har vett att fråga och vett att vara intresserade så kommer de att inse att de köpt en guldgruva! 🙂 Men det är ju så olika vad man ser när man köper ett hus. De som köpte vårt förra hus sågade ner alla (3) träd, tog bort buskarna och lade igen de få rabatter vi hade. Nu är där bara gräs och stenläggning. Känns lite konstigt att åka förbi och se, men de är väl glada för en underhållsfri utemiljö…
  Kram och trevlig helg!
  Annika

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 16:31

   Haha… ..ja, jo skrattar inte åt det de nya ägarna gjorde utan åt att det är det jag tror kommer hända här. Tror faktiskt min trädgård skrämmer skiten ur de allra flesta. Gräs och sten kan vara väldigt snyggt men då måste det göras rätt.. Oavsett skulle jag tycka det var tråkigt.

   Kram, Carina

 9. Kristinas oas den 1 mars, 2014 kl 11:14

  Spännande med hemligheter… Det är ju så olika om man som köpare vill veta. Är man smart som köpare kollar man av det grundläggande, men en del vill ju bara ha gräsmatta och inget mer. Själv minns jag rundan i vår nuvarande trädgård med säljarna för 15 år sedan. Allt som växte i trädgården, inklusive häck och träd, fick plats på ett glesskrivet A4-papper. Hela första året väntade vi på de där överraskningarna man har läst om. De kom aldrig. Det är bara att hoppas att de som en dag tar över ditt hus har en aldrig så liten grön ådra som kan växa sig större när de får möjligheten att utveckla den.
  Kram Kristina (som nu ska klä sig varmt och ge sig ut och trädgårdera)

 10. Tittis trädgård den 1 mars, 2014 kl 15:52

  Måste kännas vemodigt att lämna din trädgård. Men vem vet vilka nya dörrar som öppnas. Själv har jag lämnat 2 trädgårdar, den jag har nu är vår tredje. Jag tror att man tar med sig något varje gång man flyttar, men man utvecklas också som människa när man får nya intryck. Lycka till med det nya/ Kram Titti

  • Carina den 1 mars, 2014 kl 16:38

   Jag ser mest uppsidan med det… ..att jag kan skaffa det jag saknat här. För att inte nämna – större och naturligare. Möjlighet att ha mer träd. Den blir min tredje i så fall och tänker 3:e gången gillt.

   Kram, Carina

 11. Livet på solsidan den 1 mars, 2014 kl 18:07

  Ser att det är frivillig flytt på gång. Skönt. Det är aldrig roligt att tvingas lämna hem och trädgård för att man måste. Spännande med en tredje trädgård. Nu har du haft två trädgårdar på dig att göra fel (för några misstag har du väl ändå gjort?!) i så den här gången går allt som på räls.

  Förresten. Vad är det för galleri du använder när du gör ditt blomkollage? Jetpack? Eller ett tillägg?

  Ha en fin lördagkväll!
  Kram Tamara

 12. Scaniatjejen den 2 mars, 2014 kl 10:54

  Så många idéer du kan glädja de nya ägarna med. Hoppas för deras skull att de frågar!=)

 13. trädgårdsdrömmen den 2 mars, 2014 kl 15:50

  Du kan ju alltid skaffa dig nya hemligheter genom att ”flytta” lite växter till bättre behövande…om det nu är så att de som köper inte är trädgårdsmänniskor 🙂
  Skönt att du känner dig färdig och redo att flytta, blir det ny trädgård eller lgh?
  Ha en fortsatt skön söndag!/Anna

  • Carina den 2 mars, 2014 kl 16:12

   Haha… ..jag är bättre behövande själv och har flyttat allt jag är rädd om. Sen kommer det säkert dyka upp fler behövande 🙂

   Vi är rörande överens de som känner mig och jag att en trädgård är en sanitär nödvändighet. Jag tror det blir ett nytt hus.

   Carina

 14. PysselMoster den 4 mars, 2014 kl 07:09

  Vilken process det måste varit för dig att liksom skilja dig från den här trädgården … tills du flyttat över dina växter och dina tankar mot det som ska komma … och liksom släppa taget om det som är där du bor just nu!

  • Carina den 4 mars, 2014 kl 09:19

   Process var ett väldigt bra ord. För det har det varit och är. Trodde ju faktiskt jag skulle åldras här… Men nånstans ändrades tanken… Mycket är gjort. Det är det tråkiga kvar. Det som är jobbigt nu är tanken att leta upp det där nya. Där har jag fastnat och då går ju inte processen framåt direkt 🙂

   Men tidigare husköp har egentligen varit tillfälligheter. Nu har jag åtminstone en plan, en tanke 🙂

   • PysselMoster den 5 mars, 2014 kl 13:53

    Lycka till! Många spännande möjligheter! Vad är det som är jobbigt med att leta nytt? Är det att du inte är säker på vad du vill ha eller att du vet hur mycket jobb det är att flytta? 🙂

    • Carina den 5 mars, 2014 kl 14:04

     Tack ska du ha! 🙂 Det är nog flyttjobbet, visningarna… ..och att jag inte är hundra på var jag vill bo. Har en fin tomt men som min dotter säger – det är inte den jorden dina växter vill ha…. Men jag ska ta tag i det nu… Varje år som går är ett års tillväxt på nya träd eller hur!! 🙂

     • PysselMoster den 5 mars, 2014 kl 15:39

      Ja och känna efter om det här är mitt hem eller inte, det tyckte i alla fall jag var jobbigt!
      Men tänk på träden det är bra! Tänk hur bra dom kan rota sig på ett år … 🙂Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.