Underbara lördag en solig och produktiv dag

Vilket väder jag haft

Hoppas ni också haft en härlig helg. Både fredag och lördag har bjudit på trapphäng hos mig där inte ens en filt har behövts. Strumplöst har också funkat bra. Igår förmiddag tog jag en snabb sväng förbi Göteborgs Botaniska trädgård. Mycket folk och fulla parkeringar inte så konstigt kanske. Bakdörren på ett av växthusen stog öppen så jag kikade in.  Jag gick en kort sväng och kikade på lökbäddarna innan jag fyndade lite. Nöjd åkte jag hem. Några godsaker från lökbäddarna… .alla namn finns i galleriet om du klickar.

 

Underbara lördag - Växhuset efter några timmarSen fortsatte jag i växthuset. Tvättade det invändigt och utvändigt för några dagar sedan. Nu sådde jag lite spenat, rädisor, ruccola och portulak. Ute sådde jag Gotländsk haverrot som ska bli kul att testa. Grävde upp alla nergrävda sticklingar och sådder. Placerade dem i korgar och bar ut så jag kunde gräva ner bokashikompost längs den sidan. Sen in med alla korgarna igen. 4 stora kannor vatten och några jordsäckar fick jag flyttat också. Ryggen mår rätt bra trots allt men en muskel känns hela tiden – sträckning?? Sådde sallat i pluggar men är lite rädd att det redan är för varmt i växthuset. Får väl flytta ut dem i så fall. Trött? Ja rejält när jag var klar. Men tanken är att vi ska åka till Hemsedal några dagar i veckan och jag ville få klart en hel massa innan det.

 

 

Växthuset efter omflytt och sådd

Underbara lördag när jag tänker tillbaks 🙂 Nu är det söndag morgon och strax sätter jag mig i bilen. Första stoppet blir Oslo för att hämta upp min dotter och sen rakt mot Hemsedal.

Ha en härlig vecka!

25 Kommentarer

 1. Lotta Leman den 12 mars, 2017 kl 10:34

  Tack för fina bilder! Tidig vår är ju väldigt hoppfull och glädjande. ? Kör försiktigt!

 2. Laila den 12 mars, 2017 kl 13:09

  Botan i Göteborg är min favoritträdgård! Synd att det är så långt dit.
  Så flitig du varit! Vi har inte haft lika fint väder och snön ligger överallt där jag behöver jobba. Skolar om plantor i stället.
  Akta ryggen!
  Allt gott!/Laila

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:56

   Känner mig priviligierad som har så nära dit. Det blir gärna så när jag har en fast dead-line, egentligen behöver jag dem för att jobba riktigt bra. Muskeln är inte såå pigg.

   Ha det gott! Carina

 3. Karsten den 12 mars, 2017 kl 13:36

  Hej Carina

  Imponerande det du fick med hem! Två olika gymnospermium och den riktigt blå Krokus – Crocus abantensis!

  Då får man extra energi till att klara växthus och sånt!

  Ha en trevlig söndag

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:30

   Haha… jag fick med mig bilderna från lökträdgården hem inget mer. Det var några andra fynd jag gjorde. Crocus abantensis och andra fina har Botanicus i sin lista ibland.

   Tack detsamma! Carina

 4. Lena i Wales den 12 mars, 2017 kl 13:41

  Botaniska Trädgården i Göteborg, ger minnen från min gamla hemstad!!! Varit där många gånger. Den gången jag minns mest var när jag tog min mor dit på hennes 82-årsdag den 29 maj, hon promenerad sakta och stannade ofta och bara njöt av allt hon såg och därmed också vilade sej. Vi åt lunch där och hade hela dagen på oss. Så fin samvaro i vacker miljö.
  Tack för att du gav mej en nostalgitripp dit!

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:28

   Varsågod – det var ju kul om det fick dig att minnas en fantastisk dag. Jag är bortskämd med en av världens finaste botaniska trädgård nästgårds.

   Ha det gott! Carina

 5. Kristinas oas den 12 mars, 2017 kl 14:41

  Mm, fina godbitar du tittade på och fick med hem. Visst var det en alldeles underbar trädgårdslördag. ? Är bara inomhus en kort sväng och fyller på batterierna med lite fika, sedan bär det av ut igen.
  Ha en riktigt fin resa!
  Kram Kristina

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:26

   De här följde inte med hem – det var några andra från Gerben. Men jag fotade många krokusar för jag har några hemma jag försöker identifiera. Det har varit härligt väder flera dagar nu…

   Lycka till i trädgården! Kram, Carina

 6. Marit Sønstebø den 12 mars, 2017 kl 14:49

  Skal si du har bra med energi! Jeg blir så imponert 🙂

  Så bra at du allerede har fått vasket drivhuset og gjort det klart. Jeg har mitt fullt av hagemøbler, sykkel og jeg vet ikke hva, så jeg må flytte på masse først. Her er det ikke vår enda, så jeg har litt tid innen det 😉
  Vakre bilder, og lengselen etter vår har ikke blitt mindre.

  God tur til Hemsedal!

  Klem, Marit

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:24

   Det är skönt att det är gjort. Bäst är att få det gjort på hösten. Muskeln i ryggen gör ont fortfarande. Inte bra att försöka tråckla sig in och ut genom dörren med en fullastad back.

   Tack, resan gick bra 🙂 Kram, Carina

 7. Luna Ek den 12 mars, 2017 kl 16:00

  Ja, igår var det varmt och soligt. Så skönt att du fick gjort så mycket innan du åkte iväg. Känner igen mig lite där att före en resa får jag extra fart.
  Haverrot har jag haft i ett par år. En delikatess som smakar som vegetariska ostron, fast mina har inte blivit så stora, annars väldans lättsådd och kan liksom jordärtskockor stå kvar i jorden under vintern. Blommorna är otroligt vackra men ska man fota får man snabba sig på morgonen för de fallerar snabbt.
  Ha en fin skidvecka!
  Kram Luna

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:18

   Precis det känns skönt att få gjort en massa – jag behöver verkligen tydliga dead-lines.

   Så kul att du odlat den. Nu sådda jag en rad framför nysatta pioner kan ju kanske bli en fin kombo även under blomningen då.

   Tack! Kram, Carina

 8. Sabelhagens olivlund den 12 mars, 2017 kl 19:49

  Vilken lördag du hade, så mycket du hann med. Collaget är underbart.
  Ha det toppen i Hemsedal
  Kram Maria

  • Carina den 12 mars, 2017 kl 20:15

   Ja det var en härlig dag 🙂 Tack vi ska ha det gott!

   Kram, Carina

 9. Rost och rädisor den 12 mars, 2017 kl 23:28

  Det var en hel del godingar! Den vita krokusen gillar jag också skarpt och så har jag en särskild svaghet för nunneört.
  Nästa ”vårdag” måste jag ta itu med mitt lilla växthus innan övervintrarna därinne blir bortskämda i värmen.
  Allt gott
  /Anette

  • Carina den 13 mars, 2017 kl 09:50

   Det är skönt att få det gjort… ..helst redan på hösten 🙂 Men nu har jag sått en omgång av de tidigaste fröerna också.

   Ha det gott! Carina

 10. Anna-Karin Rickardsson den 13 mars, 2017 kl 20:38

  Botan är verkligen en underbar plats. Önskar jag hade lite närmare dit för att kunna njuta och fynda lite oftare. Ditt kollage är superfint. Den blå krokusen Crocus abantensis och nunneörten blev mina favoriter. Ser också att du hunnit med massor i trädgården redan. Oj vilken fart! Och ska du till Hemsedal blir det skidåkning och full fart där också gissar jag. Ta det försiktigt i backarna!
  Önskar dig en fin semester!
  Anna-Karin

 11. Anita den 14 mars, 2017 kl 07:40

  Vilken fantastisk vår och lökbukett du delar med dig av. Som jag har njutit av varje bild! Och nu kommer det rejäl vårvärme har dom lovat. Ljuvligt! Hoppas du nu får härliga dagar i Hemsedal!

  Kram Anita

 12. Linda den 15 mars, 2017 kl 07:10

  Så duktig du är! Blir imponerad. Själv har jag bokat putsning av växthuset till den 28 mars eftersom jag tänker öppna för säsongen så fort jag får vända blad till april i almanackan. Bilderna från botaniska är så härliga. Är det en gul gentiana jag ser på en av bilderna? Det ser ut som en krokus, men det ser ut som om det står gentiana på etiketten. Jag trodde att de alltid var blå 😀 Vi hade en i trädgården när jag var liten. Skulle kanske ta och försöka få ta i en egen – de är ju så fina!

  Solsken
  Linda

  • Linda den 15 mars, 2017 kl 07:11

   PS! Ha en riktigt härlig och fin semester!

   • Linda den 16 mars, 2017 kl 09:12

    Haha, jo, snöras kan verkligen kännas som jordbävning. För några år sedan var ena halvan av taket täckt av ett tjockt lager snö. En solig vårvinter dag kom hela lasset farande. Trodde bergis att vi hade fått en poltergeist i huset 😉 Då var katten inte så kaxig. Har aldrig sett någon fara in under sägen med sådan fart. Nu ska jag gå och titta till min banankaka. Har bjudit hit en kompis på växthusfika till eftermiddagen och testar för första gången att använda chiafrö i stället för ägg (är allergisk). Ska bli intressant om det är bättre eller sämre än linfrö.

    Hoppas att du har det riktigt gott i snön 😀

    Kram
    Linda

    • Carina den 16 mars, 2017 kl 15:23

     Såg din fråga om gul gentiana… Det finns faktiskt en gul, G lutea, men här är det en lökväxt som sått sig nära en annan skylt. Växterna trivs så bra i lökbäddarna att de hoppar runt lite och jag får leta efter ’rätt’ etikett 🙂

     Berätta hur kakan blev, det lät spännande.

     Kram, Carina

 13. Anja den 16 mars, 2017 kl 13:11

  Du ser ut att ha haft en riktigt härlig trädgårdshelg!
  Åh, vad jag längtar efter att få mitt växthus säsongsfin, men det dröjer. Jag vill ha det varmt ute när jag måste söla med vatten en hel dag – fortare går det inte. Dryga 21 kvm och nästan 3 meter högt.

  Ha det gott!
  /Anja

  • Carina den 16 mars, 2017 kl 15:20

   Förstår att det tar tid. Jag sprayade algmedel med en pumpspruta och sen tvättade jag försiktigt med högtryckstvätten. Då går det ganska fort.

   Det var en underbar dag i trädgården 🙂

   Tack detsamma! Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.