inte direkt nå’n jazz här inte

Rosa 'That's Jazz'Rosen ’That’s Jazz’ läcker, vacker och, och men diggar inte direkt loss till den i år. Tvärtom så ser den lika trött ut i värmen som mycket annat. Inte direkt nå’n jazz här inte – varken för mig eller den.  Funderar på hur jag hade gjort med en obegränsad mängd vatten att tillgå… ..jo rosorna hade fått en rejäl slurk. Men inte så mycket annat.

En luftig liten astilbe och kinesisk förgätmigej, Brunnera, njuter av sitt skuggiga läge dagtid och spar sig till kvällssolen. Tror bestämt att de tackar för en rejäl gödsling och täckning av jorden också, bladen är gigantiska.

20140722_0116_Astilbe-'White-Sensation'20140722_0111_Brunnera-macrophylla-'Variegata'

Astilbe simplicifolia-grp ’White Sensation’ och Brunnera macrophylla ’Variegata’

Den som väntar på nå’t gott… Sådde en Linaria purpurea ’Springside White’ – ja den skulle vara vit. Men som oftast så blev det ursprungsartens färg; en lite platt rödviolett. Men eftersom jag inte hann rensa bort dem och alla myriader fröplantor i våras så har jag belönats!

20140722_0143_linaria-purpurea20140722_0139_linaria-purpurea

Linaria purpurea, variation

Det ska bli en rensning nu. Allt tråkfärgat ska bort. Vitt och rosa ska få vara kvar. Sens moral – jag ska aldrig ha bråttom.

Nå’n söt liten prinsessa kommer jag aldrig bli. Eller kanske är det mina fördomar  som leker tafatt med tankarna. Jag har en bild av konformitet, icke ifrågasättande och så vidare. Då är det ju tur att det finns små prinsessor att köpa och som gör jobbet så mycket bättre än jag.

20140722_0093_Sidalcea-'Little-Prinsess'

Sidalcea candida ’Little Prinsess’

Några som älskar värmen och solen i år, verkligen bara står och insuper är olika Echinacea. Den rosa var en liten pyttepytt i våras som stått för fuktigt och i sanningens namn redan var avskriven som död. De små bladen som stack upp trodde jag var från en vit variant så den flyttades tillsammans med de vita och ja nu står den fel fast rätt ändå.

20140722_0107_Echinacea-'Pink-Double-Delight'

Echinacea ’Pink Double Delight’

Kanske dags att ta ett tag med rensjärnet…

Ha det gott i sommaren! Carina

 

7 Kommentarer

 1. ScienceHelena den 28 juli, 2014 kl 18:59

  Och jag som älskar alla lila blommor som finns i rabatten. Några av favoriterna är lavendel och stäppsalvia, men de trängs undan av vita stora klockor (som jag inte vet vad de heter) och malva i mängder 🙂

  • Carina den 29 juli, 2014 kl 08:27

   Haha… ja lavendel och salvia gillar jag också. Och den här färgen kan jag tänka mig i små mängder men den är lite dämpat, smutsig. Det var mest besvikelsen över att inte få de vita jag ville ha. Men nu är de där och jag ska markera de och några ljust rosa.

  • Carina den 29 juli, 2014 kl 08:27

   Haha… ja lavendel och salvia gillar jag också. Och den här färgen kan jag tänka mig i små mängder men den är lite dämpat, smutsig. Det var mest besvikelsen över att inte få de vita jag ville ha. Men nu är de där och jag ska markera de och några ljust rosa.

 2. Lotta B den 28 juli, 2014 kl 21:12

  Vilken fin blogg du har Carina! Jag skulle vilja fråga dig en sak men hittar inte din e-adress, kan du maila mig? Antar att du kan se mina uppgifter./Lotta

  • Carina den 28 juli, 2014 kl 21:17

   Tack Lotta!

   Tyvärr ser jag inte det men ska leka gissningsleken. Har du inte fått mail o morron lunch så tror jag du kan hitta min mailadress här 🙂

 3. Britt den 29 juli, 2014 kl 09:02

  För tillfället är det inte trädgårdsarbete man längtar efter. Jag gillar ju färgen på blommorna jättemycket, så hos mig hade de fått vara kvar. Kan du inte se om du kan få tag i vit också.
  Hos mig är allt torrt o tråkigt i färgerna nu. Det kom ett ordentligt regn, men underverk blev det inte, fast det kändes bra.

  • Carina den 29 juli, 2014 kl 10:24

   Mmm… det finns kvar så det räcker. De vita och ljusrosa har kommit upp i år. Som en andra generation efter att de violetta blommade förra året.

   Samma här med regnet. Vi får hoppas på senare underverk 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.