natur och trädgård i ord och bild

Grönt skimmer i träd och buskar

Förväntan och knoppar som spricker

Ett skimmer av grönt sprider sig nu när värmen kommit. Det går fort och jag försöker verkligen ta vara på tiden. Mest och bäst noterar jag det kanske när jag sitter i bilen och kör genom landskapet. Kanske för att det är liiite grönare ca 2 mil söderut, kanske för att jag hemma går mer med näsan mot backen. Men lyfter jag blicken är det ett grönt skimmer…

Det är så löftesrikt så här års. Livet och trädgårdssäsongen – allt är fullt av möjligheter. Oräkneliga nyanser av efterlängtat grönt tar plats och jag ser nästan bara det. Vitsipporna är synonyma med ljuvliga kvällar, långsamma solnedgångar och svärmar med knott. Jodå de har också börjat inta trädgården åtminstone kvällstid. Men de där horderna som avtecknar sig mot solen hör till.

Grönt skimmer i Botan

Vårpromenad i Göteborgs botaniska trädgård med rhododendronsällskapet, fikakorg och kamera. Det gröna är ännu tydligare här med den skyddade miljön i dalen upp mot Änggårdsbergen. Vi tittar på rhododendron och annat som kommit upp. I butiken hittar jag Rh ’Crete’ och ’Ken Janeck’ till försäljning.

En del av lökängen

En del av lökängen som jag passerar på vägen upp i trädgården, fotat genom naturligt björkfilter för inramning

Rhododendron telmatium i alprospartiet

Det var igår, idag är idag… Jag ska se om jag kan hitta något bra att fodra odlingslådorna med och sen är det dags för att sätta 2 av de på plats.12 thoughts on “Grönt skimmer i träd och buskar”

  • Tack för tipsen. Köpte platonmatta i morse. Ville ha något som ger lite luftspalt mellan träet och jorden. Men har inte satt dit den ännu. Det var en härlig promenad. Rhododendrondalen är vacker nu och kommer vara det några veckor framåt.

   Kram, Carina

 • Det er bare en ting og si, nemlig herlig! Skjønne bilder, og det grønnes sakte men sikkert her også. Jeg har flere lerker/ larix som allerede er grønne. Det er en herlig tid nå!

  Klem, Marit

  • Lärken är så vacker när den spricker ut på våren och sen som en gul symfoni på hösten. Jag vill gärna ha lärk men de blir tydligen stora väldigt fort så jag kanske nöjer mig med en hänglärk 🙂

   Kram, Carina

  • Visst är de underbara liksom miljön. Göteborgs botaniska är en fantastisk trädgård med sina gamla, stora rhododendron.

   Carina

 • Hej Carina

  ingen tvivel om att ”botan” är helt unik i Norden. Det du visar idag bekräftar detta!

  Tack!

  Ha en trevlig kväll

  • Varsågod 🙂 Faktum är att även en bra bit utanför Norden har jag upptäckt. Har letat upp botaniska trädgårdar på många platser och ofta blivit mer eller mindre besviken. Särskilt i USA.

   Ha det gott! Carina

 • Visst var det en underbar kväll! Jag gick ju min egen lilla väg och fotade lite annat men var lika nöjd jag med 🙂 Ha det gott/Monne

  • Tyckte väl att jag inte såg dig på slutet. Men jag gick bland de sista och fotade, då brukar jag försvinna in i mig själv 🙂 Visst var det en magisk kväll 🙂

   Ha det gott! Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.