natur och trädgård i ord och bild

Vårtecken nr 5

Spanar efter groddar och vårtecken

Att spana efter små groddar bland det man sått – det är vårtecken. Har mina sådder som behöver värme för att gro i köket. Golvvärme och stora fönster gör att här mår de gott ett tag. På det hela taget så mår det mesta väldigt bra. Fascinerande är att den limefärgade Zinnian och pärlhirsen vars frön är urgamla på riktigt gror som sjutton. Medan de alldeles nyinköpta lejongapen och en grön rävsvans av känt märke inte alls vill sig…

Dahliorna är förkultiverade i stora plastkrukor. Även några nya som kom i veckan. Mörkrött och rosa… Vänta, vänta, vänta… Groddar som spirar på åkern gör att jag känner mig som en mästerträdgårdsmästare! En ljuvlig känsla av att kunna ’betvinga’ naturens mysterier. Kanske inte blir så långvarigt men det är ju här och nu som gäller… Nöjd och lycklig spatserar jag runt och gläds!

 

Vårlökarna börjar en andra våg… Scilla och pärlhyacinter, Muscari. Julrosorna – fler slår ut. Sipporna visar sig. Hade tydligen inte fotat så mycket som jag trodde… Men det spelar ingen roll för jag blev så glad när den här ljuvliga saken blommade.

Iris winogradowii

 

Iris winogradowii, en av föräldrarna till ’Katherine Hodgkin’, en iris för torvpartiet

Jag kör gödsel! Kanske det säkraste vårtecknet. En vårvecka till som gått. Hur våren ter sig på andra håll i Sverige ser du hos Annica via länken här under.

/Carina

vårteckenutmaning 20140 thoughts on “Vårtecken nr 5”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.