Spara idéer och förbered planteringar

Det är på ett sätt en tråkig tanke att befinna sig i nån slags trädgårdslimbo. Även om jag är en anläggare i själen så kan jag bli lätt splittrad när jag ska plantera en rabatt. Det finns ju så mycket som är snyggt tillsammans. Jag kan få beslutskramp över att få till den bästa kompositionen. Därför är det så skönt när jag i förväg har en plan, tanke i huv’et eller på papper. Sista gången jag gjorde om min rabatt ’Halvmånen’ hade jag gått och grunnat ganska mycket och sen fullföljde jag bara tanken. Det var väldigt skönt och blev väldigt bra, var väldigt tidssparande. Att börja på nytt är ju en fantastisk möjlighet också och tid utan trädgård kan användas.

Utan trädgård kan jag ta vara på tiden och leta bilder på bra kompositioner, leta snygga konstruktioner. Testa och dokumentera. Vill jag ha väl koordinerade rabatter eller en lagom utmanande krock? Behöver jag en övergång mellan ett par färger? Objektivet jag fotade med behövde en justering men bilderna är tagna innan.

Ax, knapp, flock och vävare… ..i en behaglig skala. Sidalcea ’Elsie Hugh’, en Sanguisorba, nejliga och lammöron.

20120817_växtkombinationer_0002 Mitten på Lythrum salicaria ’Blush’ tar upp färgen hos Persicaria ’Fat Domino’. Båda har ett axliknande växtsätt så komplementerande växter med annat växtsätt behövs.20120817_växtkombinationer_0009

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.