Kvarteret Droppen blev till när jag kom på mig själv med att vilja gena tvärs igenom flera gånger per dag. Och efter lite funderande tänkte jag att det blir bra med en smal gång på snedden. Som bonus fick jag en fin kant mot gången att plantera lägre växter längs.

Droppen var formen som blev och idag kan man säga att droppen är full utan att kunna varken drippa eller droppa. När jag plockade ut vad som växer här och inser att det går ner så mycket på så liten yta, för jag upplever det här som en liten yta, så blir jag fascinerad.

Anläggningen av kvarteret droppen

Det var egentligen att lyfta upp några växter som var ivägen för gången och sen skyffla upp en del jord. Jorden här är torr sommartid och väldigt lätt. Sen var det ett roligt jobb att välja och flytta dit växterna.

Här växer bland annat..

  • Träd – en bohuslind Tilia, Acer negundo ’Odessanum’ och Acer shirasawanum ’Autumn Moon’, ett par frösådda gullregn och ett judasträd Cercis canadensis ’Forest Pansy’ och en rosablommande Cladrastis kentukea ’Perkin’s Pink’
  • Buskar – alla kryddbuskar dvs Calycanthus chinensis, x raulstonii ’Venus’, Sinocalycanthus, lilla Salix x boydii, Acer jap. ’Beni maiko’ och till slut Berberis ’Pow Wow’
  • Clematis – ’Fujimusume’, ’Haku Ookan’ och ’Katharina’
  • Lökar – Flera sorter narcisser, tidlösor, krokus och tulpaner, krokus och Fritillarior
  • PerennerRodgersia ’Chocolate Wing’, Polygonatum biflorum och frösådd zanlanscianense, Kniphofia ur popsicle-serien, Vitblommande kärleksört, Hosta sieboldiana ’Elegans’ en riktig vitblommande och ’Stiletto’, Agastache ’Tangerine Dreams’ har överlevt här, Anemone x lipsiensis ’Schwefelfeuer’ och ’Vindoboniensis’ tveksamt om det verkligen är två som förtjänar egna kultivarnamn.
  • Marktäckare – Waldsteinia

Sammanlagt har jag lyckats få ner 60 olika växter på 9 kvadratmeter.

Tanken var

Eftermiddags- och kvällssolen ligger på här och jorden är torr. Det blev naturligt att komplettera några gula narcisser och lite annat med mer varma toner i västra ändan och svalare vita och mera grönt i östra ändan.
De flesta av växterna i gallerierna nedan är förhållandevis lätta att hitta. Men jag rekommenderar gärna Westphal om du vill hitta och välja ur ett större sortiment av klematis. Du ser några exempel i bilderna nedan. Andra planteringar hittar du under PLANTERINGAR, och mina växter hittar du HÄR.

Vår och försommar i bild

Högsommar och höst