Blommor och växter i alla former har funnits med mig hela livet…

 

Från början plockade utan stjälk och i mängder  – det trodde jag var grunden till att mamma klagade. Men när vi
pratade om det så sa hon nej. Det var för att jag redan som liten visade prov på allergi och att händerna svullnade. Tänk så fel jag kunde komma ihåg… Så småningom blev jag stor nog att förstå att plocka blommorna med stjälk. Och nuförtiden svullnar inte händerna.

 

Allra mest eller bäst tycker jag vårblommorna är… ..lökarna, sipporna och den skira grönskan… Kanske för de är så efterlängtade, kanske för att de går i en pastellig färgskala helt förbehållen våren. Eller var det den där magiska förändringen i ljuset och doften av vår i luften som skapade det när vi var små?

Uppvuxen på landet med skogen utanför och med mycket kli i benen var vi ute jämt. Med en mamma och morfar som odlade och visste vad ‘allt’ hette så lärde jag mig massor, inklusive namnen på de flesta trädslag. Växtformen, barken, bladen, strukturen var fascinerande och även avlövade träd säger så mycket. Naturen är ett andningshål och inspiration. Att ta med kameran ut i naturen eller trädgården är ett ljuvligt sätt att verkligen vara närvarande, stanna upp och njuta av här och nu.

Naturens egna design i stort och smått ger inspiration till trädgården. Detaljerna likaså, märker att växterna jag gillar idag är betydligt mer avskalade och oftast nära det naturen själv skapat. Att se det lilla i det stora är viktigt för själen både i trädgården och med kameran. Att jag sen tycker om utveckling, anläggning, färg och form – ja då är trädgård, växter och foto naturliga intressen.

En blogg förändrar inte det här men det är ju roligare att dela med andra. Jag är nyfiken på att få veta vad du tyckt och tänkt, känt och lära mer om dina erfarenheter. Kanske vill du tillägga eller fråga något…

Hoppas du hittar något som intresserar just dig. Varmt välkommen!

 

 

Leave a Reply