A innehåller växter som blommar riktigt tidigt respektive riktigt sent. Adonis själv är en av alla växter på A och visar sig ofta redan i december. Knopparna öppnar sig sedan så fort en värmande solstråle visar sig på vårvintern.

Andra släkten på A

Agastache är ett härligt släkte sensommarblommare  som också doftar ljuvligt när jag går förbi och nuddar dem. Väljer att plantera dem så att det är lätt att röra dem. Tyvärr är jag inne på tredje försöket för varianterna med rosa-orange blommor men jag håller tummarna.

Daggkåpan har ett latinskt namn som börjar på A - Alchemilla. Tacksamma om än spridningsglada så är deras härliga limegula blommor och skulpturala bladverk vackert under vår och försommar.

Höstblommande växter på A

Astrar här finns många vackra arter och namnsorter. Och även om man får hålla efter en del av dem med spaden så spridningen blir lagom så är de värda det.

Flera släkten har fått egna sidor, du kan se länkarna nedan.

The pictures are all protected by © and are not to be used without my permission

Acanthus hungaricus

Akantus, Balkan

Solitär

Basalblad som är djupt flikade och inskurna. Bladen är mörkt gröna och blanka. Blommorna kommer längs en lång stjälk och består av en lägre lää och en övre tandlik. Vit botten med rosa/grön nervatur.

Juli - September, 80 cm

Achlys californica

Vaniljblad, Västra Nordamerika

underplantering

Vackra blad, 3-delade i en parasoll form där varje delblad är flikigt i ytterkant. Blomaxen bär vita blommor som är ganska oansenliga.

maj - juni, 30-40 cm

Actaea, silverax och trolldruva

Här finns alla jag odlar