Vårtecken nr 5

Vårtecken nr 5

posted in: DAGBOKEN, Vårtecken | 0

Spanar efter groddar och vårtecken

Att spana efter små groddar bland det man sått – det är vårtecken. Har mina sådder som behöver värme för att gro i köket. Golvvärme och stora fönster gör att här mår de gott ett tag. På det hela taget så mår det mesta väldigt bra. Fascinerande är att den limefärgade Zinnian och pärlhirsen vars frön är urgamla på riktigt gror som sjutton. Medan de alldeles nyinköpta lejongapen och en grön rävsvans av känt märke inte alls vill sig…

Dahliorna är förkultiverade i stora plastkrukor. Även några nya som kom i veckan. Mörkrött och rosa… Vänta, vänta, vänta… Groddar som spirar på åkern gör att jag känner mig som en mästerträdgårdsmästare! En ljuvlig känsla av att kunna ‘betvinga’ naturens mysterier. Kanske inte blir så långvarigt men det är ju här och nu som gäller… Nöjd och lycklig spatserar jag runt och gläds!

 

Vårlökarna börjar en andra våg… Scilla och pärlhyacinter, Muscari. Julrosorna – fler slår ut. Sipporna visar sig. Hade tydligen inte fotat så mycket som jag trodde… Men det spelar ingen roll för jag blev så glad när den här ljuvliga saken blommade.

Iris winogradowii

 

Iris winogradowii, en av föräldrarna till ‘Katherine Hodgkin’, en iris för torvpartiet

Jag kör gödsel! Kanske det säkraste vårtecknet. En vårvecka till som gått. Hur våren ter sig på andra håll i Sverige ser du hos Annica via länken här under.

/Carina

vårteckenutmaning 2014

0 Responses

 1. Ojoj, den gula våririsen var ju en riktig snygging! Får hålla utkik efter den i höst tror jag bestämt.
  Kram Kristina

 2. Så fina vårtecken du visar! `Katherine Hodgkin’ har jag, eller rättare sagt hade. Dom flesta av mina våriris växte bland stenarna utmed huset – och försvann när vi dränerade om det – men jag ska köpa nya i år!

  • Tråkigt men skönt att veta att grunden är skyddad. Tycker väldigt mycket om våririsarna även om dem inte blommar så länge.

 3. Fina bilder och ljuvliga vårtecken!
  Ha det fint
  /Anette

 4. Underbara vårtecken! Ja, nu går vi in i nästa fas… O den där ljusgula irisen får mig att vilja – trots ett antal misslyckanden – ge de där små irisarna en ny chans.
  kram
  Katarina

  • Men då ska du pröva en sån här… De vill ha det rakt motsatt mot de små våririsarna. Fuktigt året runt och torvblandat 🙂

   Kram, Carina

 5. Ljust gula blommor är jag svag för. Föll för din vackra iris. Så himla fin.

  Kram Anita

  • Ja 🙂 Det gjorde jag med! Förra året – första våren efter plantering – hände något och knoppen försvann.. Det blev skutt i luften när jag såg det där gula i ögonvrån och insåg att det var den….

   Kram, Carina

 6. Så många fina vårtecken! Kylan har ju återvänt tillsammans med snö, vilket nog hämmar utvecklingen något.

  • Tack! Jag klarade mig från snö här – skönt faktiskt. Kallt regn och blåst kändes faktiskt bättre.

 7. ja det är verkligen vår när man har sådder överallt!

Leave a Reply