Midsommarbukett av pioner

Midsommarbukett av pioner

posted in: BLOMMIG FREDAG | 28

Pioner är bättre för min midsommarbukett

Midsommarbukett av pionerDet magiska solskenet saknas en gråmulen eftermiddag men Pioner, Eryngium alpinum – alpmartorn, Bupleurum longifolium, Clematis integrifolia – helbladig klematis, Elymus sibiricum – sibirisk vildråg och Astrantia gör ändå vackra buketter

Pionbukett till midsommar

Är man som jag ganska allergisk är den traditionella buketten med prästkragar, klöver, midsommarblomster, strån och allt annat fint som finns i dikeskanten ingen höjdare. Då fungerar pioner bättre. Ibland plockar jag ändå så’na buketter och sätter i en vas ute. Mest för det meditativa i att gå där och fundera och förundras. I år är vildblommorna verkligen på sin höjdpunkt just nu. Jo jag har allt spanat på dem 🙂

Istället blir Midsommarbuketten till mitt bord en rejäl bunt pioner, inspirerad av buketten till min dotter som fyllt år i veckan. Hennes bukett är av tradition en pionbukett som i år fått lite mer av annat också. Det är den som syns i bakkant av bilden.

Det blir en lugn helg även om handleden känns ganska bra. Men att fota de här bilderna med stora kameran var ingen bra idé 🙂

 

 

Veckans tema i blommig fredag är ‘Glad Midsommar’. Du kan läsa andras tolkningar och se fler bilder om du klickar på länken nedan.

Önskar dig en härlig och Glad Midsommarhelg!

28 Responses

 1. Önskar dig en fin midsommar!
  Kram

 2. Flotte buketter, Carina! Peoner er så vakre, og er fine bare å se på og kjenne duften av.
  Så synd at du er allergisk! Da er det nok best å la sommerblomstene bli ute 🙂

  Ønsker deg en glad midtsommer!

  Klem, Marit

  • Tack Marit! Ja så får det bli, kanske att den pågående vaccinationsperioden kan göra det bättre men inte nog för att ta in vissa sommarblommor.

   Kram, Carina

 3. Jättefina buketter.
  Glad Midsommar
  Kram Maria

 4. Smuk pæonbuket.

 5. Wow, vilka lyxiga buketter!
  Ha en fortsatt skön midsommarhelg!

 6. Vackert! Ja, att vara allergisk – idag vet jag inte riktigt allt som framkallar rinnande näsa. Det tycks bli fler och fler arter jag inte tål, men dikesrenvegetation – där de skötts någorlunda rätt – är magisk! I år tycks både mångfalden och
  rikedomen vara som ”aldrig förr”. I brist på liade ängar får man njuta av vägrenar.
  Men, kära nån! Pionbuketten är läcker! Funderade faktiskt själv på att göra en, men jag har fått ta hand om maken som blev akut jättedålig och har inte haft någon ork utöver det.

  Ha en jättetrevlig midsommardag!

  /Anja

  • Men så tråkigt med din man, hoppas han kryar på sig.

   Man tänker inte på, det pratas inte så mycket om de korgblommiga växterna. De är jag skitallergisk mot på ren svenska. Det är allt från prästkragar till gullris som ingår där. En stooor familj 🙁

   Ha en fin söndag! Carina

 7. Ha det så gott och njut av överflödet i blomstervasen!

  /Gunilla

  • Tack Gunilla! Det gör jag och den har glass oss i flera dagar nu 🙂

   Kram, Carina

 8. Härliga buketter, pioner är vackra och doftar underbart.
  Fin fortsättning på Midsommarhelgen.
  /Marika

 9. Härölig midsommarbukett – kunde inte bli bättre! Själv har jag nästan alrig hjärta att gå ut i trädgården och plocka in något, men jag fick en liten från en väninnas trädgård igår. Det var schersmin, rosor och så nått blått som jag inte kommer ihåg vad det var. Den stod på bordet och spridde sin väldoft hela dagen…..
  KRAM och ha en trevlig fortsättning påhelgen!
  Susie

  • Har märkt att vi är olika där… Vissa plockar aldrig in av olika skäl. Jag plockar ofta och gärna in. Odlar en hel del saker bara för de är fina i vas 🙂

   Tack detsamma! Carina

 10. Så fint! Här är pionerna väldigt sena och har inte börjat slå ut än. Kanske i veckan. Då brukar jag frossa och ha stora buketter. De brukar står ganska länge i vas också.
  Ha det gott!

  • Visst är det härligt! Kul då har du mycket fint att se fram emot. Här har hälften av alla sorter blommat över vid det här laget.

   Tack detsamma! Carina

 11. Tråkigt att vara allergisk, men ”alternativbuketten” var ju inget dåligt alternativ precis 😉 Underbar och ljuvlig bukett!!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Gunilla

 12. Så tråkigt att vara allergisk mot midsommarens blommor. Men pioner slår ju det mesta. Har plockat en bukett till mitt skrivbord på kontoret. Blir glad när jag tittar på dem 🙂

  Jag måste medge att min krans doftade rätt mycket. Men den var fin även på midsommarafton och jag tänkte till slut inte på att jag hade den på huvudet. Är nästan lite sugen på att göra en krans till nu när jag vet hur jag ska göra. Fast det kanske är bättre med en krans framåt hösten när de håller lite längre – eller en krans som får flyta på vatten i en balja. Att binda krans och lyssna på spännande ljudbok är inte alls fel.

  Vad är de gröna inslagen i din bukett? Tycker att de är väldigt tjusiga!

  Hoppas att du får en riktigt finfin vecka.

  Kram
  //Linda

 13. Pioner kan man verkligen frossa i och sätta i vas nu för att njuta av!
  De blommar över så fort så det är bäst att passa på.

  Ha det gott!
  /Ruben

  • Javisst är det härligt både att kunna frossa och njuta blommor i vas 🙂

   Tack detsamma! Carina

 14. Pionbuketter är verkligen läckra. Står ju lika länge i vas som ute. Sådan otur att vara allergisk mot sommarens växter. Det kunde du väl ha sluppit men du verkar ju inte låta dig hindras av det.
  //Helene

  • Haha… näe det har sällan hindrat mig även om min mamma var förstörd när jag var liten över hur jag såg ut… Men jag blev vaccinerad i tonåren och det gjorde en enorm skillnad, helt medicinfri i många år. Nu håller jag på med en ny vaccinationsomgång och hoppas på bra resultat. Min allergisäsong är såå lång att jag hade fått avstå mycket om det skulle styra mitt liv.

   Carina

 15. Vilken fin bukett. Dina pioner är helt underbara och så elegant du plockat ihop det med de andra växterna. Tråkigt att höra att du är allergisk och att, förstår jag, du skadat din handled. Hoppas det är något som ger med sig snart, för det är inte lätt att varken fotografera eller trädgårdera när man inte kan använda händerna som man vill.
  Krya på dig och allt gott!
  Anna-Karin

  • Det är en gammal handledsfraktur som man gjorde sista finlir på – hppas jag vart fall. Det är fjärde gången med bandage och jag har lärt migen del. Tack och lov är jag som vänsterhänt van att göra saker med höger hand så det går ganska bra ändå. Tror det är värre för en högerhänt att bryta höger hand… 🙂

   Tack! Carina

Leave a Reply