Glädje – because I’m happy

Glädje – because I’m happy

posted in: BLOMMIG FREDAG | 30

Glädje – trädgårdsglädje

Förra fredagen utvecklade sig till vårens första trapphäng med fika. Bara en dyna att sitta på, inga strumpor behövdes.. Och jag kunde sitta och titta på olika flygfän som for runt lika galet som kossor på kosläpp. Fast här var det några krokusar som lockade. Senare fotade jag den här pyttelilla humlan som hade försökt rulla sig och hela huvet i pollen. Det måste väl vara glädje – helt tokig, galen vårglädje 🙂 Och där började textraden gå på repeat i huv’et… ..just because I’m happy…

Glädje - en våryr humla

 

Lördagen vaknade jag till en bild av alldeles solgula små irisar på Facebook. Gerben med plantskolan Gerbianska hade levererat de här nyintroducerade irisarna till Göteborgs botaniska trädgård. Klädde på mig för att gå ut… ..men gick in och bytte om igen. För visst behöver jag lite extra glädje så här års.. Iris ‘Happiness’

Iris 'Happiness'

Jag tog en snabb sväng förbi lökträdgården som så smått börjar blomma. Men det var så mycket folk att jag vände hem till växthuset istället.

Göteborgs botaniska - Floras rikeEtt helt ställ vårglädje det enda som man börjat sälja hittills

‘Glädje’ är veckans tema i blommig fredag. Du kan läsa andras tolkning och se fler bilder om du klickar på länken nedan.

Önskar dig en härlig helg!

30 Responses

 1. Så underbara glada bilder! Längtar tills det börjar blomma i min trädgård 🙂
  Kram Hélena

  • Tack! 🙂 Ja det verkar vara stor skillnad trots att avståndet inte är såå stort.

   Kram, Carina

 2. Åh, har du sett den första humlan! Så fin den är med sin pollenbeströdda dräkt. Här flög små, små flygfän av olika slag omkring i en yster glädjedans igår i solen. Det finns många glädjeämnen i runt oss nu, det är bara att ta för sig och njuta.

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  • med min begränsade kunskap så tror jag i vart fall att det är ett litet bi 🙂 Det är helt underbart ute nu. Hoppas snön släpper taget om din trädgård snart.

   Ha en fin helg! Kram, Carina

 3. Hvor herligt en humlebi og små gule iris, de er så fine.
  God helg

  • Det är små och välkomna vårtecken så här års.

   Tack detsamma! Carina

 4. Än väntar jag på första humlan, kanske idag kanske senare. Gula småirisar tillhör väl inte mina favoriter. Har ändå en som återkommer. Härligt när försäljningar startar.
  Trevlig helg!
  /Anette

  • Det är ju fint med de där små irisarna att de finns i så många olika färger och kombinationer. Jag gillar när de är riktigt citrongula och glada som solen.

   Ha en fin helg! Carina

 5. Härliga tider Carina! Vilken tur för den lilla humlan att den hittade en blommande lök, det är ont om delikatesser för de små insekterna just nu. Såg årets första fjäril häromdagen men inte ens sälgen blommar så chansen att den överlever är väl inte stor.

  Våren är som alltid, en kritisk tid.

  Kram!

  • Nuförtiden försöker jag se till att ha lite pollenkällor i soliga lägen för de första insekterna. Sälgen blommar inte här heller ännu. Visst är våren både vacker och förrädisk 🙂

   Kram, Carina

 6. Herlige bilder som gir meg også glede! Utrolig hvilken farge det er på de gule irisene. De klarer seg ikke her, og blir heller ikke solgt i potter. Jeg får nyte dine gledespredere her, og de var herlige å våkne til 🙂

  Klem, Marit

  • Det är synd, fast de här tillhör de som behöver ett varmt och skyddat ställe. Kul om jag kan bjuda dig på glädje i vart fall. Har ni också haft snöstorm? Hemsedal var otroligt blåsigt ett par dagar…

   Kram, Carina

   • Nei, vi hadde ikke snøstorm her, men det blåste noe helt forferdelig her på onsdag, og det blåser endel nå også. Kan tenke meg det blåste snøstorm der, ja.

    Klem, Marit

 7. Att den lilla humlan är full av glädje syns tydligt 🙂

  Det är härligt att våren tar stora steg och i dag är jag hemme med en förkylning och ska ta en promenad i trädgården och leta vårblommor!

  Må gott!

  //Veronica

  • Synd med förkylningen men jag hoppas du hittar små vårblommor därute.

   Krya på dig! Carina

 8. Dina bilder är fulla av riktig vårglädje.
  Trevlig helg /Marika

 9. Våryra i stora mått i dina bilder – så härligt! De små irisarna är underbara, jag har några blå som borde titta fram snart. Gillar ställningen fylld av vårglädje – anar att folk köper som tokiga!
  Önskar dig en trevlig trädgårdshelg.

  • Det var härliga dagar. Det har varit rätt soligt idag också men vinden har varit kall. Tyckte också om ställningen det är något löftesrikt med all färg.

   Tack detsamma! Carina

 10. Søte, glade vårblomster – og bie 🙂
  God helg!

  • Javisst blir man glad. Det kanske är ett blomsterbi? Insekter är inte min starka sida 🙂

   Tack detsamma! Carina

 11. Iris ‘Happiness’ är ju helt bedårande. Ja nu kan man känna vårglädje igen.
  Kram

  • Tack – kul att du också gillar den… Jag älskar den citrongula nyansen. Får se.. rhododendronsällskapet har möte i botaniska institutionen idag. Hoppas att de INTE fyllt på med fler nyheter 🙂

   Kram, Carina

 12. Så mycket vårglädje du bjuder oss på och så härligt med Humlan.Ha det gott/Margareta

  • När solen visar sig så surrar det något alldeles fantastiskt ibland krokusarna nu 🙂

   Carina

 13. Så söt liten humla! Underbart när man kan sitta ute och ta en kaffe i vårsolen.
  Trevlig helg!
  Kram Bella

  • Det är en härlig tid som kommer nu. Hoppas på många sköna kaffestunder i solen.

   Kram, Carina

 14. Skulle bli lika rusigt glad som lilla humlan om jag kunde ta en sväng så där lättvindigt till Göteborgs botaniska just nu. Men snart kan vi köpa på oss lite lökväxter, helt vanliga sorter, men ändå och ha lökblomning i växthuset. Hoppas du testar en kombinerad grönsaks och blomster odling, det är så roligt!
  Ha det gott!

  • Det ligger på planeringsstadiet men eftersom jag inte fått mitt förhandsbesked ännu så vet jag inte om det blir byggnation för alternativ 1 eller 2.
   Rhododendronsällskapet har alltid sina möten i botaniska… både en glädje och ett fördärv.

   Ha en fin vecka! Carina

 15. Att se de första nyvakna humlorna alldeles översållade med pollen är verkligen glädje. Håller koll på trädgården men än har de inte vaknat men snart kommer nog det hemtrevliga surret ….. Längtar!
  Anna-Karin

  • Det är ljuvligt att ha lite blommande lökar på trappen. Då kommer surret alldeles nära när jag sitter där och kopplar av 🙂

   Kram, Carina

Leave a Reply