0 Responses

 1. Vilken underbart fin och fyllig lila färg. Gillar speciellt att både ståndare och pistiller är ännu mörkare i färg, liksom de små ”fräknarna” inne i blomman. Fint val! Kram Kristina (som inte har bestämt augustifavorit än)

  • Japp… är lite nöjd med att valet kändes så självklart och enkelt. Den är väldigt fin och ska nog planteras lite upphöjt så man kan se fräknarna enkelt.. Och du, det finns en vit!!! 🙂

   Kram, Carina

 2. Åh, den är ju jättefin! Ska lägga den på minnet… (Ja, o så var jag ju ”tvungen” att testa att skriva en kommentar, eftersom det sas på FB att det kunde vara problematiskt. Jag har ju själv blogspot, så nu ska vi se…)
  Ha det gott!
  /Katarina

 3. Det var en förståndig liten buske du har. Dels att den blommar i en härligt magentaröd nyans men att den sparar sig till augusti är ju toppen.

  Kram

 4. vilken liten sötnos
  ha det så bra
  maggan

 5. Underbar! Fixar den Umeå tror du?

  • Ja det tror jag faktiskt den gör. Den kommer ju från kamtjatka. Och ni får väl ett gott snötäcke som skyddar.

 6. Den var ju jättesöt! Har inte stött på den förut. Kul att upptäcka nya fina blommor.
  Kram Carina

 7. Kul med en rhodde som har sin huvudblomning i augusti när alla andra i det släktet slutat blomma för länge sen. Urläcker färg!

 8. Jag köpte en på Zetas som planterades i augusti 2014. Den har blommat oavbrutet sedan dess. Ingen överdådig blomning men vad förväntar man sig direkt efter sen plantering? En sista? blomma slog ut den 3/10! Tror att jag lägger ner en gren och ser om jag kan föröka 🙂 Det skall bli spännande och se säsongen 2015. En liten raritet!

  • Så kul att du hittade en! Visst är den vacker i sin småskalighet. Pröva att rispa försiktig i barken med en nål innan du lägger ner grenen. Det lär gå lättare då. 🙂

Leave a Reply