Blommig fredag; månaden maj

Blommig fredag; månaden maj

posted in: BLOMMIG FREDAG | 0

Sköna maj

Temat; månaden maj triggade en textrad av en artist jag gillar. Den dök upp en morron i duschen. Just nu när jag lyssnar på vädret från olika avlånga håll i landet känns den än mer rätt –  Snow on The 10th of May med Marit Bergman. I bästa fall dröser körsbärsblommen så sent som den 10:e maj.

Maj - Körsbärsblom

Just nu har det stannat upp och jag öppnar öronen lite extra när en väderrapport pratar om regn. Då slipper jag vattna nysatt, nysått, nyskolat. Och jo – jag är lat så en väderprognos som lovar regn gillas här.

 

Vet inte om löjtnanshjärtat blommat i april tidigare

Magnolia 'Royal Star'

Magnolior kan, men ibland inte, i år kan de..

 

En primula i en hage nära borgen i Skåne. Här var alla så kallade Hose-in-Hose; en blomma inuti den andra.

En favoritdoft

 

Att hitta primula, pingstliljor och Ornithogalum längs en bäckravin i Skåne känns inte som en händelse. Mer som att naturen fått en hjälpande hand. En hand med god smak.

De här brukar blomma hos mig i maj men är fotade i april. Ska fundera vidare på månaden maj och lyssna på Marit när hon sjunger om snö; Snow on the 10th of May.

Fler tolkningar av ‘månaden maj’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss, klicka på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt skön helg!  /Carina

0 Responses

 1. Så underbart vackra foton. Gillar särskilt den första.
  Ha en fortsatt trevlig helg.
  Luna

 2. så fint det är nu! 🙂

 3. Så vackra foton, jag gillar alla men den med löjtnantshjärtan är extra rolig att titta på. Regn vill jag också ha. Jag minns en maj helt utan en droppe regn, björkarna torkade ut, ingen repris, tack. (Slangen var framme igår, men jag rullade upp den sent igår kväll för att du ska slippa snubbla…)
  Kram
  Marta

  • Tack och tack för det! Eller så ska jag lära mig sk medveten närvaro och se slangen…

   En maj utan regn vore riktigt jobbigt. Har så mycket jag vill flytta om nu 🙂

   Kram, Carina

 4. Så vackra bilder!! Helt underbart! Här hade vi -3,8° i morse, men nu är det varmare tack och lov:) Och solen strålar:)
  Kram Maria

  • Tack Maria! Oj… så mycket. Vi bor ju ganska nära varann.. Men det är som det är och det blir en härlig dag.

   Kram, Carina

 5. Underbara bilder…..tack för ögongodiset……!!!
  Trevlig sommar…=)

  Kram Ninni

 6. Vilka vackra bilder! Du har verkligen fångat det skira. Älskar den översta bilden!!!

  Kram
  //Linda

 7. What a great variety of colors and different flowers! Love them ail.

 8. Underbara bilder. Tack för dem.
  Maj börjar ju lite kyligt. Men å andra sidan har vi haft en helt otrolig april-månad så det gör faktiskt itne mig någonting att det stannar upp lite nu. Jag vill frossa i all vårprakt.
  Hoppas att du får en riktigt skön helg och att du är bättre i foten! (för det var väl foten som fick sig en törn, eller minns jag fel?)
  Må så gott!
  /E

  • Tack! Du kommer ihåg alldeles rätt 🙂 Jo den är bättre och jag har kunnat börja fixa lite i trädgården. Visst gör det ont men det kommer det göra ett tag.

   Ha det gott! Carina

 9. Så flotte bilder du har tatt! Hva er det på det første bildet ditt? Har du navnet på den? De har så nydelige blomster. Ønsker deg en fin helg!

  Klem Marit

  • Tack! Jag tittar på ditt inlägg och berättar där. Men det är mitt favoritkörsbär. Var nog trött igår för jag har glömt fixa namnen.

   Kram, Carina

 10. Fina bilder! Våren är på gång i Sverige!

  • Ja fast i natt stannade den av. Frosten har fått mycket att se trött ut hos mig 🙁 Men innan dess så var det väldigt härlligt.

 11. Finfina bilder. Jag är väldigt förtjust i Aftonstjärnan och i Danmark såg jag den i diken i massor. Faktiskt – litet regn – hade varit bra. Skön helg!

  • Tack Britt!

   Jag gillar den också. Färgsättningen är så läcker med den gröna nyansen som nästan blir silvergrå.

   En härlig helg till dig också!! Carina

 12. Ja det var mycket som började i april i år som vi är vana att se först i maj. Men ordningen verkar ju återställas med lite svalare nu, i alla fall här hos oss. Hoppas bara humlor och bin och deras pollinerande vänner hinner med.
  Ha en fin helg!

  • Ja märkligt hur fort jag vande mig vid sommartemperatur. Vi får hoppas att humlor och andra hänger med. Plommonträden blommar och jag vill ha frukt 🙂

   Tack detsamma!

 13. Underbara bilder. Ha en trevlig helg!

 14. Drömlika bilder jag njuter av. Tack.
  /Anette

 15. Så magiskt vackra bilder! Visst är allt otroligt tidigt i år och jag glädjer mig mycket åt att allt inte bara rusar förbi och blir på en och samma gång som förra året. Men visst behövs det regn! Det lilla som kom hos oss igår var bara en liten retning!

  • Tack Annika! Det är skönt att få ha våren ett tag och hinna njuta. Jag har inte fått något regn alls på evigheter. Växterna jag flyttar skulle må bra av en riktig rotblöta.

 16. Jag blir lika tagen av dina vackra fotografier varje gång. Du lyckas verkligen fånga skönheten i detalj. Ursnygg! 🙂

 17. Så vackert. Underbara körsbärsblommor.

 18. Så otroligt vackert! 🙂

Leave a Reply